Door een storing zijn wij telefonisch verminderd bereikbaar. Mail naar info@compleetit.nl en wij nemen contact met u op.

Voordelen van VoIP

VoIP en capaciteit

Het aantal gesprekken dat tegelijkertijd plaats kan vinden over één VoIP trunk is nagenoeg onbeperkt. Daarmee zal je telecomomgeving nooit de beperkende factor zijn bij bedrijfsgroei.

VoIP is locatie-onafhankelijk

Je werkt drie maanden in een ander pand? Je gaat verhuizen? Met VoIP geen enkel probleem. Een VoIP account is gekoppeld aan een toestel of aan een VoIP bedrijfscentrale, niet aan een geografische locatie. Dit maakt verhuizen zeer eenvoudig en aanzienlijk voordeliger.

VoIP is flexibel

Je kunt je telefoontoestel koppelen aan iedere netwerk locatie. Werk je een periode in een project ruimte, dan neem je gewoon je toestel mee. Er hoeft niets omgeschakeld te worden en een netwerkbeheerder hoeft geen instellingen aan te passen. Een interne verhuizing is daarmee eenvoudig.

VoIP is eenvoudig en goedkoper aan te leggen

Je hoeft geen aparte kabels meer te trekken voor een telefoonverbinding. De kabels voor het computernetwerk kunnen worden gebruikt voor telefonie. Bij sommige VoIP toestellen is het zelfs mogelijk om een netwerkkabel door te lussen, waarmee een computer en een telefoon gebruik kunnen maken van één kabel. Je hoeft dus geen twee netwerken te onderhouden. Bij een verhuizing zijn de kosten van het aanleggen van een netwerk en het trekken van kabels laag.

VoIP maakt bellen goedkoper

Gratis bellen wordt door zakelijke VoIP leveranciers nog niet aangeboden, maar bij de gemiddelde VoIP aanbieder is bellen wel goedkoper. Zo is Compleet IT gemiddeld 25% goedkoper dan KPN. VoIP gebruikers bellen onderling overigens gratis. Daarbij maakt het niet uit bij welke vestiging een medewerker werkzaam is. Indien een bedrijf meerdere vestigingen of vestigingen in het buitenland heeft, is de maandelijkse besparing op de gesprekskosten aanzienlijk groot.

VoIP en integratie

VoIP is makkelijk te integreren in een ERP of CRM systeem. Klik en Bel vanuit een webbased adresboek wordt hiermee eveneens mogelijk. Ook het herkennen van klanten bij binnenkomende gesprekken is geen enkel probleem.

VoIP heeft de toekomst

VoIP is dé telecomtechniek die in de toekomst gebruikt gaat worden. Alle grote leveranciers stappen op dit moment over op VoIP. Is je telecomapparatuur aan vervanging toe, gaat je bedrijf verhuizen of zoek je een nieuwe telecomoplossing, dan is VoIP op dit moment een logische keuze.